Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΜΑΛΤΑΣ
ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ “Τa’Βraxia”

Παραμελημένα ταφικά μνημεία και κατεστραμμένοι τάφοι, συνθέτουν το τοπίο  που αντικρίσαμε προς μεγάλη μας απογοήτευση και λύπη κατά την επίσκεψη μας στην Ελληνική «γειτονιά» του κοιμητηρίου Ta’Braxia.
Ο μεγάλος λαογράφος μας, καθηγητής Δημ. Λουκάτος, έχει δηλώσει:
«Δεν έχουν ίσως τα λείψανα των νεκρών την ανάγκη μας, εμείς όμως την έχουμε πολύ»
Ο σεβασμός προς τους νεκρούς εθεωρείτο στην αρχαία Ελλάδα ως επιταγή των Θεών. Όταν η Αντιγόνη προσήχθη ενώπιον του Κρέοντος, κατηγορούμενη ότι παραβίασε τη διαταγή του να μη ταφεί ο νεκρός αδελφός της, έδωσε την αποστομωτική απάντηση ότι: την ταφήν επιβάλλει η άγραφη και ασάλευτη επιταγή των Θεών, «τάγραπτα κασφαλή Θεών νόμιμα» τα οποία δεν ισχύουν σήμερον μόνον ή χθες «αλλ’ αείποτε ζη ταύτα κουδείς οίδεν εξ ότου ’φάνη» (Σοφοκλέους, Αντιγόνη, στιχ. 454 επομ.). Ας διαβάσουμε επίσης τον «Επιτάφιο» του Περικλέους.
Χριστιανικά το σώμα γίνεται "ναός" του Θεού, θεώνεται κατά χάριν μαζί με την ψυχή "το συναμφότερον" και συνδοξάζεται. Γι' αυτό ο Χριστός ετάφη και έκτοτε όλοι οι Χριστιανοί.
Ας μη σχολιάσουμε την ευαισθησία των «ηγούντων και διαπρεπών» που ζουν ή πέρασαν από τούτη τη Νήσο οι οποίοι κατά τα άλλα δηλώνουν Έλληνες ή και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Μόνο να πω τούτο: οι Έλληνες τιμούν τους Νεκρούς τους!!!


Ο μέγας ευεργέτης ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΦΗΣ, ούτε μετά το θάνατό του, έτυχε αναγνώρισης και σεβασμού από τους Έλληνες.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ελληνοθροδόξου Κοινότητος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΕΤΡΟΚΟΚΚΙΝΟΣ ακόμα περιμένει να του ανάψουν το καντήλι οι διάδοχοι του.


Ο Τάφος του Ευστράτιου Πετροκόκκινου
Το μνημείο τουΟι Δάφνες των ΗΡΩΩΝ του 40, του Πλωτάρχου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΣΛΑΝΟΓΛΟΥ και του Υποπλοιάρχου ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ του Υποβρυχίου ΓΛΑΥΚΟΣ, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο λιμάνι της Βαλέτας, διψούν για μια στάλα νερό από τους νεότερους καπετανέους που αρμένιζαν ελεύθεροι έχοντας τη Γαλανόλευκη στον ιστό της πρύμνης τους.

Οι Ιερείς που άφησαν τα μοναστήρια τους για διακονήσουν αυτόν τον τόπο δυστυχώς ούτε καντηλάκι δεν έχουν, ακόμα και ο Σταυρός του τάφου τους κουράστηκε να περιμένει κι έπεσε να ξαποστάσει κι αυτός περιμένοντας πότε θα ξαναέρθουν Έλληνες στο Νησί!!!Για τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα ούτε λόγος, καμαρώστε τα…….


Το τμήμα των Ελλήνων


Η γειτονιά των Κρητών μαζί με τους Ιερείς τους.
Στο Κέντρο οι Δύο Ελιές μοναδικές στο κοιμητήριο.Κατηγορούμε εύκολα αυτούς τους αλλόθρησκους που  ευθύνονται για παρόμοιες εικόνες και βανδαλισμούς στα χριστιανικά κοιμητήρια. Η διαφορά ποια είναι; ο τρόπος; Σε αυτή την περίπτωση καμία. Η αδιαφορία και η αγνωμοσύνη είναι πολύ μεγαλύτερος ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ. Τα κοιμητήρια αν μη τι άλλο δείχνουν τον πολιτισμό ενός λαού. Οι τάφοι δεν είναι σκουπιδοτενεκέδες, είναι Ιεροί. Αυτή η εικόνα δεν είναι Ελληνικός Πολιτισμός.

Υποκλινόμαστε, σας ζητούμε μια μεγάλη συγνώμη και σας ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που αφήσατε. Κάτι έμεινε και το βρήκαμε. Ο Σπόρος. Θα τον ποτίσουμε, θα βρούμε νερό, παρόλο που είναι λιγοστό στη Μάλτα και το λαγούμι ήταν άδειο και ξερό.

Από σήμερα το καντηλάκι σας θα ανάψει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.